Jag och tvååringen ska åka nattåg ensamma från Åre till Stockholm, ta oss fram och tillbaka genom hela Gamla stan och dess gränder med ojämna stenar. Efter en lång dag i Stockholm ska vi gå på nästa tåg och åka vidare till mormor. Under några dagar testar vi resevagnen Babyzen Yoyo+ hårt.

Babyzen yoyo+ hos Åre Barnvagnar

Regnskyddet på och bra utsikt ändå.

Regn mest hela helgen i väderprognosen, och mycket riktigt – det öser ner i Åre när vi hämtar resevagnen Babyzen Yoyo+. Då lär vi oss att sätta på regnskyddet på en gång då. Med en båge framför knäna som gör att regnskyddet spänns ut blir det mycket luft och plats under den genomskinliga plasten, det uppskattas av dottern. Hon är väldigt nöjd med kunna titta på allt. Men suffletten hänger ner lite väl långt och skymmer sikten för henne, det fixar vi enkelt med en liten klämma.

Att gå på nattåget är enkelt, då är vi två vuxna och sambon kan se efter dottern när jag lastar in packningen i kupén. Gå av tåget nästa morgon på Centralen i Stockholm är däremot en rejäl utmaning. Trodde jag. Vagnen går att bära som en axelväska så jag kan lyfta av dottern och vagnen samtidigt. Och med det smidiga enhandsgreppet vid uppfällningen går det SÅ ENKELT att fälla upp vagnen. På en halv minut är dotter och vagn av tåget och hon sitter fastspänd i vagnen. ALLA som någon gång har krånglat med att få av en barnvagn av ett tåg som har de höga trappstegen vet vad jag pratar om – det är inte roligt. Nu gick det supersmidigt! Snabbt hämta resten av packningen, sen går vi och äter frukost.

Vårt första mål är Gamla stan där vi har stämt träff med några vänner. Vagnen rullar bra ända tills vi kommer till de mindre gatstenarna, då är hjulen för små. Det blir svårkört och väldigt guppigt i vagnen. Dottern skrattar bara, men det är inte kul att köra, vi fastnar flera gånger. Jag inser att med två hjul väldigt nära trottoarkanten går det bättre, där ligger det plattare och mer avlånga stenar. Inser också att i storstaden är facket med dragkedja precis nedanför handtaget väldigt bra – där lägger jag värdesakerna, de som inte får försvinna idag.

Babyzen yoyo+ test

Babyzen Yoyo+ – uppskattad av både barn och förälder.

Efter lunchen är dottern trött av resan och alla storstadsintryck, först vill hon mysa i knät… och sen vill hon mysa i vagnen – och SOMNAR gott. Det är ett bra betyg till en vagn som vår kräsna fröken inte har sett tidigare. Säger hej då till vännerna och tar sikte på Centralen, genom Gamla stan igen. Dottern sover gott trots ojämnt underlag och vaknar lagom tills det är dags att gå på nästa tåg. Hon får sitta kvar i vagnen medan jag lastar på packningen, sedan lyfter jag upp henne och så enhandsgreppet för att fälla ihop vagnen. Så smidigt! Och det är enkelt att få plats med en vagn som inte är större än en axelväska och dessutom bara väger 6 kilo. Bara att lägga upp den på bagagehyllan ovanför våra platser.

Utanför mormors hus finns det en gång- och cykelbana så vi rullar lätt mot kusinernas hus nästa morgon. När solen tittar fram och regnskyddet inte behövs inser jag att dottern gärna vill ha ett rakare ryggstöd. Jag har dragit remmen (ja, precis ryggstödet justeras med en rem – också enkelt och supersmidigt) till max så för att få det ännu lite rakare lägger jag dotterns mysfilt bakom ryggstödet. Några härliga dagar hos mormor och sedan är det dags för oss att göra den omvända resan. Först till Stockholms central och sedan vidare med nattåget till Jämtland. Men nu vet vi hur enkelt det är.

Åsa som har testat resevagnen Babyzen Yoyo+ jobbar med Åre Barnvagnars webb