Alltid noga utvalt hos oss

För att platsa hos Åre Barnvagnar ska en produkt vara säker, hålla länge och tåla rejält slitage. Och där det är möjligt väljer vi miljöcertifierade och testvinnande produkter. Hos oss är alla produkter noga utvalda.

Som nybliven eller blivande förälder är det lätt att bli överväldigad av alla budskap som sköljer över en. Omsorg om barnet blandas med trötthet och ibland förvirring över alla val som ska göras. Vilken blöja, säng, babyskydd, vagn, åkpåse, nappflaska, kläder och napp ska jag välja? Plast eller trä, bomull, bambu eller ull…vad är bra för mitt barn?
Och så handlar det även om miljö, hållbarhet – och inte minst den egna ekonomin.
Den resan har jag också gjort som förälder och därför vill jag att du ska veta en sak – allt det som säljs hos Åre Barnvagnar är alltid schysst och noga utvalt. Handplockat av mig, för att vara tydlig.

För att platsa hos Åre Barnvagnar ska en produkt vara säker, hålla länge och tåla rejält slitage. Och där det är möjligt väljer jag miljöcertifierade och testvinnande produkter. Jag vill att en produkt ska kunna användas av flera barn, och att du kan sälja den vidare när den inte längre behövs i din familj. Att hushålla klokt med jordens resurser – det är den bästa gåvan vi kan ge våra barn. Därför ingår en ordentlig service när du köper en ny vagn, och vi servar även vagnar som inte är köpta hos oss.
Hos Åre Barnvagnar är det inte alltid billigast – men alltid schysst för barn, miljö och plånbok. Noga utvalt.

/ Angelica, grundare och ägare av Åre Barnvagnar

 

Tågresa med resevagnen Babyzen Yoyo+

Jag och tvååringen ska åka nattåg ensamma från Åre till Stockholm, ta oss fram och tillbaka genom hela Gamla stan och dess gränder med ojämna stenar. Efter en lång dag i Stockholm ska vi gå på nästa tåg och åka vidare till mormor. Under några dagar testar vi resevagnen Babyzen Yoyo+ hårt.

Babyzen yoyo+ hos Åre Barnvagnar

Regnskyddet på och bra utsikt ändå.

Regn mest hela helgen i väderprognosen, och mycket riktigt – det öser ner i Åre när vi hämtar resevagnen Babyzen Yoyo+. Då lär vi oss att sätta på regnskyddet på en gång då. Med en båge framför knäna som gör att regnskyddet spänns ut blir det mycket luft och plats under den genomskinliga plasten, det uppskattas av dottern. Hon är väldigt nöjd med kunna titta på allt. Men suffletten hänger ner lite väl långt och skymmer sikten för henne, det fixar vi enkelt med en liten klämma.

Att gå på nattåget är enkelt, då är vi två vuxna och sambon kan se efter dottern när jag lastar in packningen i kupén. Gå av tåget nästa morgon på Centralen i Stockholm är däremot en rejäl utmaning. Trodde jag. Vagnen går att bära som en axelväska så jag kan lyfta av dottern och vagnen samtidigt. Och med det smidiga enhandsgreppet vid uppfällningen går det SÅ ENKELT att fälla upp vagnen. På en halv minut är dotter och vagn av tåget och hon sitter fastspänd i vagnen. ALLA som någon gång har krånglat med att få av en barnvagn av ett tåg som har de höga trappstegen vet vad jag pratar om – det är inte roligt. Nu gick det supersmidigt! Snabbt hämta resten av packningen, sen går vi och äter frukost.

Vårt första mål är Gamla stan där vi har stämt träff med några vänner. Vagnen rullar bra ända tills vi kommer till de mindre gatstenarna, då är hjulen för små. Det blir svårkört och väldigt guppigt i vagnen. Dottern skrattar bara, men det är inte kul att köra, vi fastnar flera gånger. Jag inser att med två hjul väldigt nära trottoarkanten går det bättre, där ligger det plattare och mer avlånga stenar. Inser också att i storstaden är facket med dragkedja precis nedanför handtaget väldigt bra – där lägger jag värdesakerna, de som inte får försvinna idag.

Babyzen yoyo+ test

Babyzen Yoyo+ – uppskattad av både barn och förälder.

Efter lunchen är dottern trött av resan och alla storstadsintryck, först vill hon mysa i knät… och sen vill hon mysa i vagnen – och SOMNAR gott. Det är ett bra betyg till en vagn som vår kräsna fröken inte har sett tidigare. Säger hej då till vännerna och tar sikte på Centralen, genom Gamla stan igen. Dottern sover gott trots ojämnt underlag och vaknar lagom tills det är dags att gå på nästa tåg. Hon får sitta kvar i vagnen medan jag lastar på packningen, sedan lyfter jag upp henne och så enhandsgreppet för att fälla ihop vagnen. Så smidigt! Och det är enkelt att få plats med en vagn som inte är större än en axelväska och dessutom bara väger 6 kilo. Bara att lägga upp den på bagagehyllan ovanför våra platser.

Utanför mormors hus finns det en gång- och cykelbana så vi rullar lätt mot kusinernas hus nästa morgon. När solen tittar fram och regnskyddet inte behövs inser jag att dottern gärna vill ha ett rakare ryggstöd. Jag har dragit remmen (ja, precis ryggstödet justeras med en rem – också enkelt och supersmidigt) till max så för att få det ännu lite rakare lägger jag dotterns mysfilt bakom ryggstödet. Några härliga dagar hos mormor och sedan är det dags för oss att göra den omvända resan. Först till Stockholms central och sedan vidare med nattåget till Jämtland. Men nu vet vi hur enkelt det är.

Åsa som har testat resevagnen Babyzen Yoyo+ jobbar med Åre Barnvagnars webb

 

 

 

Angelica tipsar: Delbetala hos Åre Barnvagnar

Delbetala hos Åre Barnvagnar

Nu kan du delbetala dina köp hos Åre Barnvagnar. Du bestämmer själv om du vill dela upp betalningen på 3, 6 eller 12 månader. Du väljer delbetalning i kassan när du handlar online, bara fyll i formuläret där.

Delbetalning finns som alternativ när du handlar över 200 kr och vår fordran till dig som kund överlåts till vår samarbetspartner Billmate. Du väljer själv om du vill betala på 3, 6 eller 12 månader. Givetvis går det även att betala hela summan eller en större del av den inom avtalsperioden utan extra kostnader. För att kunna välja delbetalning måste du vara över 18 år, vara folkbokförd i Sverige samt godkännas i den kreditprövning som görs i samband med köpet. Avierna skickas via post.

Mer om våra betalningsalternativ kan du läsa här.

Läs mer om delbetalning hos Billmate.